Herbalife Nutrition Bağımsız Distribütörü: CEMALETTIN KOKEN

Gizlilik Politikası

Son Revize Tarihi 28 Eylül 2020

Herbalife, web-sitelerini ziyaret eden ve hizmetlerini kullanan her bireyin gizliliğine saygı duyar. SSS formatındaki Bu Gizlilik Politikası, Herbalife'ın kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığı ve kişisel bilgilerinizle ilgili sahip olduğunuz haklarınız konusunda tarafınızı bilgilendirme amacı taşımaktadır. Bu politika ile ilgili başka sorularınız varsa, kvk@herbalife.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Lütfen bu politikanın sadece bu politikaya bağlantı içeren Herbalife web-siteleri (“Siteler”) için geçerli olduğunu unutmayın. Ayrıca, Herbalife ürünlerinin münhasıran Bağımsız Üyelerimiz (“Üyeler”) aracılığıyla satıldığını ve bu kişilerin de kişisel verileriniz konusunda veri sorumlusu olabileceğini lütfen unutmayın. Veri uygulamalarını öğrenmek için doğrudan kendileri ile iletişime geçmelisiniz. Kişisel verilerinizin sorumlusu, kişisel verilerinizin işlenme amaç ve araçlarını belirlemektedir.

Herbalife, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bu Kanuna ilişkin ikincil mevzuat ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararları (hepsi birlikte “Türkiye Veri Koruma Mevzuatı” veya “Yürürlükteki Mevzuat”) ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, işbu Gizlilik Politikası kapsamında elde edilecek her türlü veriyi (“Kişisel Veriler”) toplayacak ve işleyecektir.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

• Bilgilerimin Herbalife tarafından toplanmasının avantajları nelerdir?
• Web-siteleri tarafından hangi bilgiler toplanabilir?
• Herbalife bu bilgileri nasıl toplayacak ve saklayacaktır?
• Herbalife bu bilgileri ne kadar süre ile saklayacaktır?
• Kişisel bilgileriniz nerede saklanacaktır?
• Herbalife'ın Çocukların Gizliliği konusundaki taahhütleri nelerdir?
• Çerezler (Cookies) nelerdir?
• Bu web-sitesinde çerezler nasıl kullanılmaktadır ve hangi bilgiler toplanmaktadır?
• Çerezleri (Cookies) nasıl devre dışı bırakabilirim ve etkinleştirebilirim?
• Kişisel bilgilerime ilişkin haklarım nelerdir?
• Ticari Elektronik iletiler Hakkında
• İnternet ve web-sitesi güvenliği hakkında
• Herbalife bu Web Sitesi politikasını değiştirebilir mi?

Bilgilerimin Herbalife tarafından toplanmasının avantajları nelerdir?

Herbalife, kişisel bilgilerinizi web siteleri aracılığıyla çeşitli sebeplerle toplamaktadır:

• Sizinle yapılacak sözleşmenin hazırlanması ve ifa edilmesi, örneğin:
• Sizinle yapılacak sözleşmenin hazırlanması ve imzalanması;
• Ürün sipariş işlemlerinin gerçekleştirilmesi;
• Ürünlerin teslim edilmesi ve geri alınması, garantilerin yönetilmesi;
• Ödemelerin yapılması.
• Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, örneğin:
• Muhasebe ve vergilere ilişkin konular;
• Ürün geri çağırma işlemlerini gerçekleştirmek; ve
• Yetkili kamu kurumları ve adli makamlar tarafından yöneltilen bilgi taleplerine yanıt vermek.
• Herbalife’ın meşru ticari amaçları için, örneğin:
• Hizmetlerimizi sunmak ve hizmetlerimizin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak;
• Web sitelerimizi daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve size daha çok hitap eden içerikler oluşturmak;
• Taleplerinizi çözümlemek;
• Kullanım Şartlarımızı, kurallarımızı ve haklarımızı uygulamak; ve
• Size ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve özel tekliflerimiz hakkında bilgi ve reklam sunmak.

Yürürlükteki Mevzuat kapsamında kişisel bilgilerinizin belirli kullanımlarına itiraz etme hakkınız olabilir, ancak bu durumda, ürünlerimizden ve hizmetlerimizden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.

• Vereceğiniz onay aşağıdakileri kapsamaktadır:
• Bilgi paketleri gibi size özel hizmetlerin alınması,
• Üyeliğe giriş yapmak, ve
E-posta adresinizin veya telefon numaranızın Herbalife ürünleri ve hizmetleri ile ilgili ürün ve hizmetlerin pazarlanması amacıyla kullanımı, ve
• Kanun gereği belirli çerezlerin ve benzer teknolojilerin kullanılması.

Aşağıdaki e-posta adresinden bize bildirimde bulunarak, e-posta veya SMS ile gönderilen reklamlarda yer alan dışında kalma (opt-out) talimatlarını takip ederek veya tarayıcınızın gizlilik ayarlarını aşağıda belirtildiği şekilde değiştirerek onayınızı dilediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Onayınızı geri çekmeniz halinde, ürünlerimizden ve hizmetlerimizden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.

Web-siteleri tarafından hangi bilgiler toplanabilir?

Herbalife olarak, kişisel bilgileriniz üzerindeki kontrolünüzün mümkün olduğunca fazla olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Genel olarak, kim olduğunuzu belirtmeden veya kendinizle ilgili herhangi bir bilgi vermeden web-sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz. Bununla birlikte, bağlantı kurmak ve web-sitemizi görüntülemek için IP adresi ve tarayıcı bilgileriniz gibi teknik bilgileri toplamaktayız. Örneğin, web-sitesindeki gezintinizle ilgili verileri toplayabilir veya yaptığınız seçimleri kaydedebiliriz. Bu, internetteki tüm web sitelerinde izlenen standart bir prosedürdür. Toplanan bilgiler sizin doğrudan tanımlanmanıza imkan vermemekte, ancak pazarlama ve sunduğumuz hizmetleri geliştirme konusunda bize yardımcı olabilmektedir.

Bununla birlikte, Herbalife ürünleri veya Herbalife üyeliği hakkında bilgi almak, bir üyeyle iletişime geçmek veya bir yarışmaya veya çekilişe katılmak için bir form doldurduğunuzda adınız ve adresiniz gibi doğrudan sizden bilgi topladığımız zamanlar olmaktadır. Bu durumlarda, gerekli olması halinde kişisel bilgilerinizi kullanım amacımız hakkında size ek bilgi ve seçenekler sunabiliriz. Ticari e-postalar almak isteyip istememeniz gibi iletişim tercihlerinizi de toplamaktayız.

İnternet üzerinden satın aldığınız ürünlere ilişkin bilgiler ile potansiyel müşteriler ve pazarlama çalışmaları gibi üyeler tarafından gönüllü olarak web sitelerine yüklenen bilgiler Herbalife tarafından toplanmaktadır.

Kamuya açık ve ticari olarak temin edilebilir kaynaklardan ve diğer üçüncü taraflardan hakkınızda ek bilgiler alabiliriz. Web sitelerinde oturum açmak veya web sitelerindeki deneyiminizle ilgili bilgileri başkalarıyla paylaşmak için web siteleri üzerinden Facebook, Google veya Twitter gibi üçüncü taraf hizmetlere erişiyorsanız, bu üçüncü taraf hizmetlerinden bilgi toplayabiliriz.

Web-sitelerinin içeriğinin veya işlevselliğinin bir kısmı, Facebook ve Twitter eklentileri gibi üçüncü taraflarca sağlanmaktadır. Bu üçüncü taraflar, çerezler ve benzer teknolojilerin kullanımı da dahil olmak üzere, web sitemizi kullanımınız ile ilgili bazı bilgiler almaktadır (aşağıdaki çerezler ile ilgili bölüme bakınız). Bilgilerinizi nasıl kullandıklarını öğrenmek için lütfen bu üçüncü tarafların web-sitelerine başvurunuz.

Herbalife bu bilgileri nasıl toplayacak ve saklayacaktır?

Herbalife, kişisel bilgilerinizi, eğer varsa hakkınızda sahip olabileceğimiz diğer bilgilerle birlikte merkezi bir veri havuzunda saklamaktadır. Bu, bilgilerin çoğaltılmasını önlememize, bilgi kaynaklarımızı daha iyi yönetmemize ve size daha iyi bir hizmet sunmamıza olanak sağlamaktadır. Bu bilgileri yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve tercihlerinize uygun şekilde kullanırız.

Herbalife bu bilgileri ne kadar süre ile saklayacaktır?

Bilgilerinizi, toplandıkları amaçlar için gerekli olan ya da yasaların gerektirdiği (hangisi daha uzunsa) süre boyunca saklayabiliriz. Herbalife'ın kişisel bilgilerinizi saklama süresi, söz konusu bilgilerin hangi amaçla kullanıldığına bağlıdır.

Herbalife, bilgilerinizi hem fiziksel hem de teknik önlemlerin birleşimiyle korunan güvenli bir ortamda saklamaktadır. Sitelerdeki açık gruplar ve forumlarda veya üçüncü taraf platformlarda kendi isteğinizle sağladığınız bilgiler dışındaki bilgiler kamuya açık değildir.

• Saklanan kişisel bilgilerinizi nasıl değiştirebileceğinizi veya güncelleyebileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki ''Kişisel bilgilerime ilişkin haklarım neler?'' başlıklı soruya bakınız.

Herbalife, kişisel bilgilerimi kimlerle paylaşıyor?

İlgili kişisel bilgiler aşağıdakilerle paylaşılacaktır:

• Herbalife iştirakleri veya bağlı şirketleri ile bu şirketlerden herhangi birinin bayileri, acenteleri ve lisans sahipleri,
• Örneğin, web sitemizi geliştirmemize ve güvenliğini sağlamamıza yardımcı olan şirketler ve size uygun reklamlar sunmamıza yardımcı olan şirketler gibi Herbalife için çalışan servis sağlayıcılar,
• Herbalife’ın sizin yararınıza doğrudan veya dolaylı olarak hizmet aldığı, örneğin siparişlerin yerine getirilmesi, paket teslimatı, e-posta yönetim işlevleri, müşteri hizmetleri gibi hizmetleri sunan diğer şirketler,
• Kanunların gerektirdiği ya da yetkili üçüncü taraf denetçilerine veya resmi makamlara yapılan açıklamalar dahil olmak üzere, mahkeme celbi, hukuki işlem veya benzeri hukuki veya adli süreç veya tahkim kurallarına uymak veya dolandırıcılığı soruşturmak veya önlemek için gerekli olan diğer taraflar ve
• Birleşme, devralma veya iflas prosedürleri gibi kurumsal bir işlem kapsamındaki diğer taraflar.

Kişisel bilgileriniz nerede saklanacaktır?

Herbalife, dünya genelinde birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Size nerede olursanız olun tutarlı hizmet sunmamızı sağlamak için çeşitli web sitesi işlevlerini tek bir merkezi konumdan yönetmekteyiz. Bu merkezi konum şu anda ABD'de bulunmaktadır.

Herbalife’ın faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilmesi için, kişisel verilerinizin işlenmesi, kaydedilmesi veya global veri işleme sistemlerinde tutulması için yurt dışındaki grup şirketlerimiz, iştiraklerimiz, hissedarlarımız veya bağımsız tüzel kişi statüsündeki global şirketlerimizin yanı sıra gizlilik yükümlülüğü kapsamındaki hizmet alınan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara, Herbalife’ın sizin adınıza hizmet aldığı diğer şirketlere, seçilen Herbalife üyelerine, yasaların gerektirdiği diğer taraflara, kurumsal işlemlerde yer alan diğer taraflara ve bu Gizlilik Politikası kapsamında belirtilen diğer kişilere aktarabiliriz.

Avrupa, ABD, Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerinin tamamında geçerli olan tek bir veri koruma yasası yoktur. Türkiye Veri Koruma Mevzuatı, bilgilerinizin Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışına aktarılması halinde Herbalife tarafından çeşitli tedbirler alınmasını gerektirmektedir. Bu tedbirler şunlardır:

• Dünyadaki diğer Herbalife işletmelerine yapılan uluslararası aktarımlarda Herbalife, söz konusu aktarımları Model Sözleşme maddelerine göre yapar,
• Servis sağlayıcılarına yapılan uluslararası aktarımlarda, alınacak önlemler ilgili servis sağlayıcısına ve konumuna bağlıdır ve yasaların gerektirdiği veri koruma maddelerini içeren anlaşmaları kapsar.

Herbalife'ın Çocukların Gizliliği konusundaki taahhütleri nelerdir?

Çocukların gizliliğinin korunması önemlidir. Bazı durumlarda Herbalife, reşit olmayan kişilerin de kişisel verilerini toplayabilir. Herbalife, Yürürlükteki Mevzuat’ın gerektirdiği şekilde reşit olmayan kişilerin ebeveyn veya yasal vasilerinin onayını alır.

Çerezler (Cookies) nelerdir?

Çerez, web sitesinin sizi hatırlayabilmek için bilgisayarınızın hard diskinde yer alan tarayıcının çerez dosyasına aktardığı salt metinden oluşan bilgi dizisidir. Çerezler, bir web sitesinin içeriğinin sizin tercihlerinize daha hızlı bir şekilde uyarlanabilmesine yardımcı olabilir. Bazı çerezler, Sitelerimizdeki kullanıcı oturumlarını yeniden oluşturmamıza ve tekrarlamamıza olanak verebilir. Başlıca web sitelerinin çoğu çerez kullanmaktadır.

Tipik olarak bir çerez, ait olduğu alanın adını; çerezin “ömrünü” ve genelde rastgele yaratılan, özgün bir rakam olan bir değer içerir.

Herbalife, bu web-sitesinde iki tür çerez kullanmaktadır:

• Web sitesinden ayrılana kadar tarayıcınızın çerez dosyasında kalan geçici çerezler olan Oturum Çerezleri.
• Tarayıcınızın çerez dosyasında çok daha uzun süre kalan Kalıcı Çerezler (bu süre söz konusu çerezlerin kullanım ömrüne bağlıdır).

Bu web-sitesinde çerezler nasıl kullanılmaktadır ve hangi bilgiler toplanmaktadır?

Oturum Çerezleri

Bunlar aşağıda belirtilen amaçlarla kullanılmaktadır:

• Bilgileri web sitemizin sayfaları arasında taşımanıza izin vermek ve bilgileri tekrar girmek zorunda kalmamanızı sağlamak ve
• Kayıtlı bilgilere erişebilmenize olanak sağlamak.

Kalıcı Çerezler

Bunlar aşağıda belirtilen amaçlarla kullanılmaktadır:

• Web sitemizi tekrar ziyaret ettiğinizde (bir numara aracılığıyla) sizi diğer kullanıcılardan ayırt etmemize yardımcı olmak,
• İçerik veya reklamları tercih ettiğiniz ilgi alanlarına uygun şekilde uyarlamamızı veya aynı reklamları tekrar tekrar göstermemize engel olmak,
• Kullanıcıların web sitemizi nasıl kullandıklarını anlamamıza ve web-sitemizin yapısını iyileştirmemize yardımcı olmak için toplanmış istatistikleri derlemek,
• Kullanıcı deneyimine ilişkin sorunları tespit etmek ve çözmek ve web sitesi işlemlerini iyileştirmek, ve
• Taleplerinizi çözümlemek ve kurallarımıza uyumu sağlamak.

Üçüncü Taraf Çerezleri

Üçüncü taraflar da web siteleri aracılığıyla çerez sunabilmektedir. Bunlar aşağıda belirtilen amaçlarla kullanılmaktadır:

• İçerikleri tercihlerinize göre uyarlamak,
• Web-sitemizin kullanıcı sayısını belirlemek, ve
• Alışveriş sepetlerinde veya işlemlerde güvenliği sağlamak.

Web İşaretçileri

Web sayfalarımızdan bazıları, bu sayfaları ziyaret eden kullanıcıları saymamıza izin veren Web İşaretçileri olarak bilinen (bazen ''clear gifs'' olarak da bilinen) elektronik imgeler içerebilir. Web İşaretçileri, yalnızca bir çerez numarası, sayfa görüntüleme saati ve tarihi ve Web İşaretçisinin bulunduğu sayfanın açıklaması gibi sınırlı bilgileri toplar. Üçüncü taraf reklam sağlayıcılar tarafından yerleştirilen Web İşaretçileri de bulundurabilir. Bu İşaretçiler, yalnızca belirli kampanyaların etkinliğini izlemede kullanılır.

Çerezleri (Cookies) nasıl devre dışı bırakabilirim ve etkinleştirebilirim?

Tarayıcınızdaki ayarları değiştirerek çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Bununla birlikte, çerezleri devre dışı bırakırsanız web sitemizin interaktif özelliklerini tam olarak kullanamayabilirsiniz. Sabit diskinizde bir çerez kabul edilmeden önce uyarı almak isterseniz, aşağıdaki talimatları izleyiniz:

Internet Explorer’da çerez ayarları
Firefox'ta çerez ayarları
Chrome'da çerez ayarları
Safari web ve iOS'ta çerez ayarları

Çerezleri silme

Tarayıcınızın çerez klasörüne yüklenmiş çerezleri kolayca silebilirsiniz. Örneğin, Microsoft Windows Explorer kullanıyorsanız:

• 'Windows Explorer’ı açın
• Araçlar menüsündeki 'Ara' düğmesine tıklayın
• 'Klasörler ve Dosyalar' arama kutusuna "çerez" yazın.
• 'Arama Konumu' kutusunda 'Bilgisayarım'ı seçin
• 'Şimdi Ara'yı tıklayın
• Bulunan klasörlere çift tıklayın.
• Herhangi bir çerez dosyasını 'seçin'
• Klavyenizdeki 'Sil' düğmesine basın

Microsoft Windows Explorer kullanmıyorsanız, çerez klasörünüzü nerede bulacağınız hakkında bilgi için "Yardım" bölümünde "çerezler"i seçmelisiniz.

Kişisel bilgilerime ilişkin haklarım nelerdir?

Türkiye Veri Koruma Mevzuatı kapsamında, kişisel bilgilerinize ilişkin çeşitli haklarınız vardır. Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız şunlardır:

a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;
b) Verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;
d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü tarafları bilme;
e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme;
f) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. Maddesinde belirtilen koşullar kapsamında kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini talep etme;
g) (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü taraflara bildirilmesini talep etme;
h) İşlenen kişisel verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme;
i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Herbalife’a başvuruda bulunarak bu haklarınızı kullanabilirsiniz.

Sitelerimizden bazıları, kişisel bilgilerinizi gözden geçirmenize ve güncellemenize veya hizmet üyeliğinizi iptal etmenize olanak verir. Bu işlevin mevcut olmadığı durumlarda veya kişisel bilgilere ilişkin diğer haklarla ilgili yardım almak istediğinizde lütfen kvk@herbalife.com adresinden yerel Herbalife üye hizmetleri ofisinizle iletişime geçiniz.

Lütfen bu hakların Türkiye Veri Koruma Mevzuatında belirtilen sınırlamalara tabi olduğunu unutmayın.

Bu politika ve uygulamalarımız hakkındaki diğer sorularınız veya Herbalife’in kişisel bilgilerinizi kullanımına ilişkin şikayetleriniz varsa, lütfen aşağıdaki adresten bizimle iletişime geçiniz.

Veri Koruma Görevlisi – Türkiye

Başak Oğuzlu
Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti.
Büyükhanlı Plaza, Küçükbakkalköy Mah. Defne Sok., N3 Ataşehir, 34752, İstanbul/Türkiye
kvk@herbalife.com

Türkiye'deki kullanıcılar ve üyeler olarak, Herbalife’ın kişisel verilerinizi toplaması ve kullanımına ilişkin endişelerinizin Herbalife tarafından giderilemeyeceğini düşünmeniz halinde, yetkili Denetleme Kurumu'na (Kişisel Veri Koruma Kurulu) şikayette bulunma hakkınız vardır.

Ticari Elektronik iletiler Hakkında

Rıza vermeniz halinde, Veri Koruma Mevzuatı’nın izin verdiği sınırlar dahilinde size doğrudan pazarlama yöntemleriyle (ör. e-posta, SMS, sosyal ağlar, posta), Herbalife’ın ürün ve hizmetleri için güncellemeler ve teklifler sunabiliriz.

Bu çerçevede ürün ve hizmetlerimizi belirlemek, isteklerinize uygun hale getirmek ve bir araya toplamak; fiyatları belirlemek ve ilginizi çekebilecek indirimler sunmamıza yardımcı olmak amacıyla tarafımıza verilmiş olan diğer kişisel verilerinizi, sizin istek ve taleplerinizle sınırlı olması kaydıyla kullanabilir ve işleyebiliriz. E-posta, mesaj ya da diğer doğrudan pazarlama faaliyetleri kapsamında tarafınızla iletişime geçildiğinde size daima “ayrılma” seçeneği sunulur. E-posta veya SMS aracılığıyla reklam almak istemiyorsanız, bu mesajlara ilişkin onayınızı iptal edebilirsiniz.

İnternet ve Web Sitesi Güvenliği Hakkında

İnternet güvenli bir sistem değildir ve çevrimiçi olarak açıkladığınız bilgiler konusunda daima dikkatli olmalısınız. Herbalife web siteleri tarafından toplanan Kişisel Bilgiler, kamuya açık olmayan güvenli işletim ortamlarında saklanmaktadır. Gerektiğinde, işleminizi yapmadan önce kişisel bilgileriniz uygun güvenli teknoloji kullanılarak şifrelenir.

Herbalife bu Web Sitesi politikasını değiştirebilir mi?

Gizlilik yasaları, yönergeler ve içtihatlar sürekli değişmektedir. Bu nedenle, Herbalife zaman zaman bu Politikada değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Politikamızın en güncel hali hakkında bilgi sahibi olmak için web sitemizi düzenli olarak ziyaret etmenizi öneririz.